Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave ob 150-letnici Petrovčeve hiše

Odprtje razstave ob 150-letnici Petrovčeve hiše
Urednik

Petrovčeva hiša v Cerkljah letos obeležuje 150-letnico nastanka. Ob tej priložnosti vljudno vabljeni na odprtje razstave v torek, 12. novembra 2013, ob 17. uri.

Zavod za turizem Cerklje v sodelovanju z Gorenjskim muzejem Kranj pripravlja razstavo o zgodovini Petrovčeve hiše v Cerkljah. Petrovčeva hiša, po domače Pr’ Petrovc, je bila sprva manjša lesena kmečka hiša, ki je sredi 19. stoletja dobila današnjo podobo, o čemer pričuje tudi vklesana letnica 1863 na portalu hiše. Hiša je zgovorna priča o načinu življenja in mišljenja premožnejših kmečkih ljudi iz sredine 19. stoletja. Izražala je rodovno samozavest in ne majhno premoženje svojih lastnikov. Zidovi hiše nosijo spomine nekdanjih gospodarjev, ki so se ukvarjali s kmetovanjem, furmanstvom, lesno in vinsko trgovino ter gostilniško dejavnostjo.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri