Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Pokrajina 2013

Razstava Pokrajina 2013

Uradno odprtje razstave in podelitev nagrad ter priznanj bo v torek, 5. novembra 2013, ob 18. uri v Prešernovem gledališču v Kranju.

Na letošnji razstavi “Pokrajina 2013” je sodelovalo 63 avtorjev z 241 deli v kategoriji črno belih fotografij in 74 avtorjev z 289 barvnimi fotografijami. Strokovna komisija dr Damir Globočnik kustos za fotografijo v Gorenjskem muzeju, Suzana Čotar KMF-FZS, AFIAP in Franc Ferjan MF-FZS, je odbrala za razstavo 61 črno belih fotografij 38 avtorjev in 100 barvnih fotografij 50 avtorjev. V vsaki kategoriji so bile podeljene zlata, srebrna in bronasta medalja Janez Puhar in tri oziroma štiri pohvale Janez Puhar. Srebrno medaljo Janez Puhar “Opomin generacijam” bo prejel Jože Vesenjak, zlato medaljo Janez Puhar za najboljšo slovensko krajino pa Aleš Komovec.

Razstava “Pokrajina 2013” bo odprta od 6. do 24. novembra. Črno bele krajine si bodo obiskovalci lahko ogledali v galeriji v Prešernovi hiši, barvne pa v galeriji Mestne hiše Gorenjskega muzeja.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri