Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pokrajina 2019

Odprtje razstave Pokrajina 2019

Glede na zanimivi  kulturni fotografski  dogodek, ki smo ga pripravili v novembru, Vas vljudno vabimo v četrtek 7. novembra ob 18.uri v Prešernovo gledališče na svečano podelitev odličij uspešnim nagrajencem 23. slovenske  bienalne fotografske razstave POKRAJINA 2019 . Po podelitvi odličij bo še  otvoritev razstave fotografij v Mestni hiši v Kranju, Glavni trg 4.

Razstava bo na voljo za ogled od 7. do 25. novembra vsak dan od 10. do 18 ure razen ob ponedeljkih.

V letošnjem novembru je to že 23. Bienalna slovenska razstava POKRAJINA 2019. To zvrst razstave že od samega  začetka organizira FD Janez Puhar Kranj in smo jo vzeli za »svojo« in po najboljših močeh  skrbimo za njeno organizacijo in kvaliteto . Ob tem, ko to omenjamo, je prav, da se  spomnimo treh pobudnikov, velikih  estetov in ljubiteljev  fotografske umetnosti, ki so leta 1973 v Kranju organizirali prvo fotografsko razstavo z naslovom  »Pokrajina«. To so bili  Janez Marenčič, Marko Aljančič in takratni direktor Gorenjskega muzeja dr. Cene Avguštin.  Od takrat pa do danes  se je zvrstilo že 23  razstav pokrajinske fotografije in vse  so organizirane pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije in Kabineta slovenske fotografije in organizaciji FD JPK. Fotografijo, ki jo žirija razstave izbere kot “najboljšo slovensko pokrajino” se uvrsti v arhiv Kabineta slovenske fotografije pri Gorenjskem muzeju, kjer so zbrane najboljše fotografije od druge polovice prejšnjega stoletja naprej.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri