Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Predmeti s podobo Josipa Broza Tita

Odprtje razstave Predmeti s podobo Josipa Broza Tita

Gorenjski muzej vas vljudno vabi na odprtje razstave Predmeti s podobo Josipa Broza Tita v četrtek, 7. marca 2019, ob 18. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Gre za izbor predmetov dveh zbiralcev Slavka Hočevarja in Janeza Šublja.

Slavko Hočevar zbira predmete že celo življenje. Po odhodu v pokoj sem je sistematično lotil urejanja zbirke značk, do zdaj se jih je nabralo med 50 in 60 tisoč. Razporedil jih je po tematikah. Prednost imajo značke o Planici, olimpijskih igrah v Sarajevu 1984, pohodih ob žici okupirane Ljubljane, udarniške značke, o Aljaževem stolpu na Triglavu, značke Slovenskega planinskega društva, gasilskih društev na Gorenjskem, Pokala Vitranc in Josipa Broza – Tita.

Janez Šubelj ravno tako zbira predmete že celo življenje. Zbiranje različnih značk se je razvilo v zbiranje značk z različnimi temami. Ena izmed njih je lik Josipa Broza – Tita. Zbirka tovrstnih značk je bila vedno večja, tako da jo je razširil tudi na druga področja. Začel je zbirati stvari, povezane s Titom, in zbirko nadgradil z različnimi knjigami, kipci, razglednicami, denarjem, slikami in drugimi predmeti, ki so se navezovali na Tita. Zbirka predmetov je rastla, in da ne bi ostala samo doma, se je razvila ideja, da s prijateljem pokaževa svoji zbirki tudi drugim, ki jih to zanima.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri