Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Prešernovi nagrajenci in pesnjenje za otroke

Odprtje razstave Prešernovi nagrajenci in pesnjenje za otroke

V počastitev obletnice rojstva dr. Franceta Prešerna vas vljudno vabimo na odprtje razstave

PREŠERNOVI NAGRAJENCI IN PESNJENJE ZA OTROKE,

ki bo v četrtek, 30. novembra 2023, ob 18. uri v galeriji Prešernove hiše v Kranju, Prešernova 7.

Ob praznovanju rojstnega dne Franceta Prešerna v Prešernovi hiši odpiramo razstavo Prešernovi nagrajenci in pesnjenje za otroke. Tako kot je Prešeren napisal Povodnega moža in priredil druge pesmi za najmlajše, so izziv v pisanju poezije za otroke videli tudi drugi največji slovenski pesniki Niko Grafenauer, Tone Pavček, Svetlana Makarovič, Miroslav Košuta, Kajetan Kovič… Predstavitev njihovega dela bodo spremljale ilustracije najvidnejših domačih umetnikov. Nekatere popularne pesmi bo možno tudi poslušati v uglasbeni obliki.
Predstavljen bo tudi enkraten projekt Osnovne šole Virgila Ščeka iz Nabrežine, ki je pod vodstvom umetnice Katarine Kalc in učiteljice Nevenke Škrlj z učenci ponovno izdala in ilustrirala Grudnovo Miško osedlano, ki je prvič izšla pred točno 100 leti.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri