Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pripovedni prizori iz Prešernovega življenja

Odprtje razstave Pripovedni prizori iz Prešernovega življenja

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na ogled razstave PRIPOVEDNI PRIZORI IZ PREŠERNOVEGA ŽIVLJENJA, ki smo jo odprli v četrtek, 1. decembra 2016, ob 18. uri v Galeriji Prešernove hiše.

Razstava bo na ogled do 30. januarja 2017.

Od začetka 20. stoletja dalje so slikarji in ilustratorji poleg portretov pesnika dr. Franceta Prešerna in ilustracij Poezij ali posameznih pesmi narisali oziroma naslikali tudi več pripovednih motivov iz življenja pesnika Prešerna. Prikazujejo na primer pesnika v družbi z muzo Primičevo Julijo, s prijateljema Andrejem Smoletom in Matijo Čopom, na obisku v Vrbi in na sprehodu v Kranju. Ta dela so nastala ob različnih priložnostih in obletnicah pesnikovega rojstva in smrti ali za različne naročnike. Slikarji in ilustratorji so se pri njihovem snovanju oprli na biografske podatke in leposlovna dela o pesnikovem življenju. Na razstavi bo predstavljen izbor na papirju, v spremnem besedilu na panojih pa njihov nastanek.

VLJUDNO VABLJENI

F_007_mala F_009_mala F_014

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri