Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Pogovorni večer Partizanska ambulanta E na Pokljuki

Pogovorni večer Partizanska ambulanta E na Pokljuki

Vljudno vabljeni na pogovorni večer o PARTIZANSKI AMBULANTI E NA POKLJUKI v petek, 5. maja 2017, ob 18. uri v Muzej Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica.
Gostja večera bo Marica Ravnik – Rosvita, bolničarka v ambulanti. Z njo se bo pogovarjala novinarka Vlasta Felc.
Ranjeni partizani z območja Bohinja so se sprva zdravili v zasilnih zatočiščih po gozdovih. Po dogodkih decembra 1943 je bila hitro sprejeta odločitev, da ranjenci potrebujejo primernejše mesto.  Maja leta 1944 so jim uredili stalno zasilno bolnišnico pod Javorovim vrhom, v gozdu Stara Poljana, s tajnim imenom »Ambulanta E preko 4G«.

IMA_8

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri