Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Predavanje Prešernovi rokopisi; gost prof. dr. Miran Hladnik

Predavanje Prešernovi rokopisi; gost prof. dr. Miran Hladnik

Ob Slovenskem kulturnem prazniku vas vabimo na predstavitev v lanskem letu najdenih neevidentiranih Prešernovih rokopisov.

Z nami bo prof. dr. Miran Hladnik, s Filozofske fakultete v Ljubljani.

Vljudno vabljeni v sredo, 8. februarja 2017, ob 11. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Lastnik rokopisov, ameriški Slovenec Evgen Favetti, je rokopisa podaril Slovenskemu muzeju v Clevelandu, kjer so razstavljeni v Prešernovi sobi. Oba rokopisa sta podpisana in lepo ohranjena. Pesem Slovo od mladosti je napisana še v bohoričici, pesem Dohtar pa že v gajici.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri