Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Slovenski kulturni praznik v Gorenjskem muzeju

Slovenski kulturni praznik v Gorenjskem muzeju

Prešerno je bilo v Gorenjskem muzeju na Slovenski kulturni praznik:

Na dan Slovenskega kulturnega praznika bo Gorenjski muzej odprt med 9. in 18. uro. Ogled vseh naših razstav je BREZPLAČEN.

Aktualne občasne razstave: Prešernova gerlica, Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu, razstava del Andreje Eržen, V blesku kovinske oprave, FD Sava.

JAVNA VODSTVA:

 • od 10. uri – javno vodstvo po stalni razstavi Prelepa Gorenjska; grad Khislstein, vodi mag. Barbara Kalan
 • ob 11. uri – javno vodstvo po stalni razstavi Železna nit; Mestna hiša, vodi  ddr. Verena Vidrih Perko.
 • Po končanem vodstvu, približno ob 12. uri sledi krajši koncert Citrarske skupine Notice.
 • ob 11. uri – literarno predavanje dr. Mirana Hladnika o novih Prešernovih rokopisih, ki so bili najdeni na ameriških tleh.
 • ob 12. uri – javno vodstvo po občasni razstavi Gorenjska 1991—2016; grad Khislstein, vodi mag. Monika Rogelj
 • ob 12. 30 uri – javno vodstvo Odkrivanje babičine skrinje; stalna razstava Ljudska umetnost na Gorenjskem; Mestna hiša, vodi mag. Tatjana Dolžan Eržen.
 • Po končanem vodenju sledi krajši koncert Citrarske skupine Notice.
 • ob 13. uri – javno vodstvo po občasni razstavi V blesku kovinske oprave; grad Khislstein, vodi dr. Veronika Pflaum
 • ob 14. uri – javno vodstvo po stalni razstavi Lojze Dolinar in občasni razstavi Bitja v novejšem slovenskem kiparstvu; Mestna hiša, vodi ddr. Damir Globočnik
 • ob 15. uri – javno vodstvo po stalni razstavi Prelepa Gorenjska; grad Khislstein, vodi dr. Jože Dežman
 • ob 15. uri – javno vodstvo po občasni razstavi Prešernove gerlice; Prešernova hiša, vodi  Gašper Peternel
 • ob 16. uri – javno vodstvo po stalni razstavi dr. France Prešeren – življenje in delo; Prešernova hiša, vodi Alenka Pipan

OTROŠKA DELAVNICA:

od 10. do 16. ure – Izdelali bomo masko Prešerna in Julije in se poskusili vživeti v Prešernov čas. Z najmlajšimi obiskovalci bomo v tehniki akvarela pobarvali Julijino obleko in klobuček ali pa Prešernov plašč in cilinder.

PREŠERNO NA PREŠERNOV DAN

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri