Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev monografije Anton Korošec – Slovenski državnik kraljeve Jugoslavije

Predstavitev monografije Anton Korošec – Slovenski državnik kraljeve Jugoslavije

Gorenjski muzej, Cankarjeva založba in Zgodovinski inštitut Milka Kosa ZRC SAZU
vabijo
na predstavitev znanstvene monografije
prof. dr. Andreja Rahtena
Anton Korošec- Slovenski državnik kraljeve Jugoslavije.

Monografija predstavlja ključnega slovenskega politika med obema vojnama, ki je v Ljubljani nastopal z avtoriteto »narodnega voditelja«, v Beogradu kot poslanec, minister in mojster kuloarske politike, počitnice pa je najraje preživljal na Gorenjskem.

Prireditev bo v torek, 15. novembra, ob 18. uri, v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju,
Tomšičeva ulica 42.
Pogovor z avtorjem Andrejem Rahtenom, znanstvenim svetnikom ZRC SAZU in rednim profesorjem Univerze v Mariboru, bo vodil urednik knjige Tine Logar.

Vljudno vabljeni!

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri