Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev publikacije Gorenjska ob tridesetletnici Republike Slovenije

Predstavitev publikacije Gorenjska ob tridesetletnici Republike Slovenije

Knjiga vsebuje 49 člankov, ki so jih pisali različni avtorji. V člankih so predstavljeni akterji slovenske osamosvojitve, ki prihajajo z Gorenjske, obdobje prvih demokratičnih volitev, vojnih dni in kronologija dogajanja, glavni vojaški akterji z Gorenjske. sledi predstavitev razvoja gospodarstva, infrastrukture, okolja, turizma, šolstva, kulture itd. Predstavljeni so gorenjski dobitniki medalj na zimskih in letnih olimpijskih igrah, dotaknili pa smo se tudi črne plati življenja: kriminala. Knjigo zaključujemo s spomini na leto 1991.

Predstavitev bo v četrtek, 24. marca 2022, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42. 
Katalog lahko naročite tudi v naši spletni trgovini. 

VLJUDNO VABLJENI  

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri