Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Sokol Tone Malej: športni heroj iz Bohinja

Odprtje razstave Sokol Tone Malej: športni heroj iz Bohinja

Tone Malej je bil rojen 16. januarja 1907 v Savici pri Srednji vasi. Po končani osnovni šoli v Bohinjski Bistrici je leta 1922 odšel v Ljubljano, da bi se izučil dežnikarske obrti. Istočasno se je včlanil tudi v društvo Sokol in že kot začetnik postal mojster na drogu in bradlji. Na tekmovanju v Luksemburgu si je pri padcu s krogov poškodoval hrbtenico. Poškodba je bila usodna in 15. julija 1930 ob 7. uri zjutraj je umrl v bolnišnici v Luksemburgu. Pogrebne slovesnosti v Bohinjski Bistrici se je udeležilo na tisoče ljudi. 
Razstavo o prvem bohinjskem olimpijcu bomo odprli v petek, 25. marca 2022, ob 18. uri v Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici. 

Fotografija: Muzej novejše zgodovine Slovenije

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri