Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Projekcija filma Hema – zgodba o gradiščih

Projekcija filma Hema – zgodba o gradiščih

Hema – zgodba o gradiščih je igrani dokumentarni film, ki je nastal, da bi ovrednotil pomembno zgodovinsko dediščino, ki jo predstavljajo prazgodovinska gradišča. Hema, glavna protagonistka filma, je deklica, ki živi v železni dobi, točneje v 8. stoletju pr. n. št., na gradišču Elerji (Milje, Italija). V filmu se vzporedno odvija zgodba druge deklice, podobne Hemi, ki med obiskom istega gradišča tisočletja kasneje odkrije odlomek keramike in tako ustvari čustveno vez s preteklostjo.

Za scenarij in režijo je poskrbela Francesca Mucignato, besedilo je napisala Lidija Rupel, direktor fotografije je bil Paolo Forti, originalne risbe pa je ustvaril Guido Zanettini.

Sledil bo pogovor z avtorji, ki ga bo vodila ddr. Verena Vidrih Perko.

Projekcija filma bo v torek, 30. maja 2023, 

ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

 SE VESELIMO SREČANJA Z VAMI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri