Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Andrej Perko: Hočemo živeti/We want to live

Razstava Andrej Perko: Hočemo živeti/We want to live

Vljudno Vas vabimo na odprtje fotografske razstave

ANDREJ PERKO

Mi hočemo živeti

We want to live.

Razstavo bomo odprli v četrtek, 11. julija 2019, ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju.

Razstavljena dela bodo na ogled do 30. avgusta 2019.

Fotografska razstava nas bo popeljala po poteh dnevnika dr. Franceta Koblarja 1914–1915.

Avtor je v uvodu zapisal:

Zamisel o ciklu fotografij v zvezi s 1. svetovno vojno je v meni tlela že nekaj let. Vendar nisem želel postaviti v ospredje zgodovinskih dogodkov in krajev, pač pa predvsem prikazati njihov odsev, svojo fotografsko interpretacijo tega težkega časa. V splošnem je bistvo fotografije, da avtor ujame trenutek življenja in ga »zamrzne« za zgodovino, za večnost. Pri meni pa je ta postopek pogosto prav nasproten. Trenutkov ne zamrzujem, pač pa so mi zgodovinski dogodki izziv in inspiracija. Odmrznem jih, da se lahko izrazim in jih uporabim za posredovanje občega sporočila.

Kaverna
Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri