Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Freedom Theatre – Podobe svobode

Razstava Freedom Theatre – Podobe svobode

Vljudno vabljeni na ogled fotografske razstave

The Freedom Theatre – podobe svobode

v avlo Mestne hiše v Kranju

The Freedom Theatre (2006) si s popularno kulturo in umetnostjo kot katalizatorjema družbenih sprememb prizadeva ustvariti kulturni odpor na zasedenih palestinskih ozemljih. Cilji gledališča so razviti živahno in ustvarjalno umetniško skupnost, ki otrokom in mladim odraslim omogoča, da se z umetnostjo svobodno in enakovredno izražajo. Med drugim poučujejo o filmu, fotografiji in kreativnem pisanju, gledališki program pa vsebuje dejavnosti, ki zlasti mlado generacijo seznanja z gledališčem in dramatiko ter jim daje pomembna orodja za soočanje s tegobami vsakdanjega življenja pod okupacijo. Poleg tega The Freedom Theatre izvaja več programov strokovnega usposabljanja z namenom zagotavljanja dolgoročnih in trajnostnih pogojev ter zmožnosti ustvarjalnosti na področju gledališča, dramatike in aplikativnega gledališča.
Razstava se gledališču The Freedom Theatre posveča z izborom arhivskih fotografij gledališča in njegovih uprizoritev.

Razstava je nastala v sodelovanju: The Freedom Theatre (Palestina), Prešernovo gledališče Kranj, Gorenjski muzej. 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri