Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Razstava Kranjcev prvi poet gostuje v župnišču na Koprivniku

Razstava Kranjcev prvi poet gostuje v župnišču na Koprivniku

Vodnikovi dnevi bodo potekali med 7. in 10. septembrom v Bohinju, natančneje na Gorjušah in na Koprivniku.

Ob tej priložnosti si v župnišču na Koprivniku lahko ogledate razstavo Kranjcev prvi poet – 260 let rojstva Valentina Vodnika.

Vsebina razstave je razdeljena v več delov, obiskovalca pa bo seznanila z Vodnikovim življenjem in delom, njegovim obdobjem na Koprivniku, prijateljevanjem in sodelovanjem z baronom Žigom Zoisom, kakšna je bila njegova zapuščina in o posthumnim dejanjih v spomin njegovega imena in dela.

VABLJENI V BOHINJ

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri