Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

119. Glasova preja – Čarovnice in prostozidarji

119. Glasova preja – Čarovnice in prostozidarji
Kdaj:
15 oktober 2015 @ 19:00 – 21:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-10-15T19:00:00+02:00
2015-10-15T21:00:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->119. Glasova preja - Čarovnice in prostozidarji<!--:--> @ Ullrichova hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

119. Glasova preja

Čarovnice in prostozidarji

Kaj imajo skupnega čarovnice in prostozidarji? Včasih so oboji vzbujali strah, porojen iz nevednosti; to pot pa jim bo skupen zgodovinar, ki je oboje proučeval in o njih napisal knjigi. Naš gost bo dr. Matevž Košir, gorenjski rojak in vodja Sektorja za varstvo arhivskega gradiva posebnih arhivov v Arhivu RS. Z njim se bo pogovarjal Miha Naglič.
Preja bo v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 19. uri v Gorenjskem muzeju, v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše ob gradu Khislstein, Tomšičeva 42, Kranj.
Pokrovitelja večera sta Gorenjski glas in Gorenjski muzej.
Če se boste Glasove preje udeležili, vas prosimo, da vašo prijavo sporočite po tel. št.: 04/201 42 00 vsak dan od 7. do 15. ure ali po e-pošti na: dina.kavcic@g-glas.si
Prijazno vabljeni, obeta se prijeten večer z zanimivim pogovorom.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri