Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Gostujemo z razstavo Ljubenska lončenina

Gostujemo z razstavo Ljubenska lončenina
Kdaj:
20 september 2019 @ 09:00 – 17:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-09-20T09:00:00+02:00
2019-09-20T17:00:00+02:00
Gostujemo z razstavo Ljubenska lončenina

SPOMINJAMO SE LUBENSKIH ČPINARJEV

Ljubenski lončarji in njihovi izdelki

V Ljubnem blizu Radovljice so se zaradi nahajališč dobre gline z lončarstvom ukvarjali že zelo zgodaj. Lončarski ceh je omenjen v listini iz leta 1538. Od 18. stoletja dalje so lončarstvo opuščali in se lotevali donosnejših dejavnosti, tudi opekarstva in pečarstva. Poznamo ljubensko lončenino iz 19. stoletja, ki  je spretno izdelana. Sklede in vrči so zelo lepi in prepoznavno okrašeni. Ljubenske lončenine je malo ohranjene, največjo zbirko varuje Gorenjski muzej. Razstavljamo najlepše kose iz te zbirke.

Z razstavo o ljubenski lončenini gostujemo v Liznjekovi domačiji na Borovški cesti 63 v Kranjski Gori  od 20. 9. do 17. 11. 2019.        

Odpiralni čas: vsak dan razen ponedeljka od 9. do 17. ure, od 15. oktobra dalje pa od 9. do 16. ure.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri