Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Noč raziskovalcev, projekcija filma Pisma iz Egipta

Noč raziskovalcev, projekcija filma Pisma iz Egipta
Kdaj:
27 september 2019 @ 18:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-09-27T18:00:00+02:00
2019-09-27T20:00:00+02:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova 16
4264 Bohinjska Bistrica
[:SI]Noč raziskovalcev, projekcija filma Pisma iz Egipta[:] @ Muzej Tomaža Godca

V okviru Noči raziskovalcev vas vljudno vabimo na projekcijo filma Pisma iz Egipta v petek, 27. septembra 2019, ob 18. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.

Zgodba je osnovana na resničnih znanstvenih dosežkih diplomirane kemičarke dr. Jane Kolar, zaščitnice knjižnega gradiva.Odkrila je metodo za učinkovito ohranjanje črnila na starih tekstih in slikah, ne da bi se original poškodoval. Po njenem odkritju in liku je oblikovan glavni ženski lik ‒ Irena, katere strast do ohranjanja starih zapisov izvira iz želje, da bi ohranila pisma, ki jih je njena nona Ana pisala, ko je delala v Aleksandrij v Egiptu. 

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri