Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Akademski slikar Boge Dimovski – odprtje razstave

Akademski slikar Boge Dimovski – odprtje razstave
Kdaj:
10 september 2015 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-09-10T19:00:00+02:00
2015-09-10T20:30:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova ulica 7
4000 Kranj
Slovenija

Rojen 25.01.1952 v Ropotovem v R. Makedoniji. Leta 1978 je diplomiral iz slikarstva na ALU v Ljubljani pri profesorjih Štefanu Planincu in dr. Jelisavi Čopič, ter istega leta postal član DSLU. Končal je podiplomski specialistični študij restavratorstva in konservatorstva z nazivom magister umetnosti pri profesorju Francu Kokalju in dr. Jelisavi Čopič, ter podiplomski specialistični študij grafike z nazivom magister umetnosti na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, pri profesorjih Bogdanu Borčiću in Francetu Curku. Leta 1987 si je pridobil naziv docenta za risanje, slikanje in grafiko na Univerzi v Ljubljani, ter leta 1990 na Univerzi Cirila in Metoda v Makedoniji. V MGLC-ju je zaposlen od leta 1987 kot grafik, restavrator in pedagog z nazivom muzejski svetovalec. Od leta 2003 deluje tudi kot likovni kritik. Od leta 2006 je vpisan v razvid samostojnih likovnih ustvarjalcev s polovičnim delovnim časom.

risba2

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri