Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Dogodek pod grajsko lipo: Pogovor ob razstavi Keramika na Slovenskem 2005-2022

Dogodek pod grajsko lipo: Pogovor ob razstavi Keramika na Slovenskem 2005-2022
Kdaj:
23 avgust 2022 @ 20:00 – 21:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-08-23T20:00:00+02:00
2022-08-23T21:00:00+02:00
Kje:
Grad Khislstein, Pod grajsko lipo
Tomšičeva 44
4000 Kranj
[:SI]Dogodek pod grajsko lipo: Pogovor ob razstavi Keramika na Slovenskem 2005-2022 [:] @ Grad Khislstein, Pod grajsko lipo

V okviru kulturnih dogodkov pod grajsko lipo vas v torek, 23. avgusta 2022, ob 20. uri vljudno vabimo na pogovor ob razstavi o sodobni slovenski keramiki 2005 – 2022. 

Sodelovali bodo muzejski svetniki ddr. Damir Globočnik, Breda Ilich Klančnik in ddr. Mateja Kos ter članice organizacijskega odbora za pripravo razstave akademska kiparka Dragica Čadež Lapajne (predsednica Organizacijskega odbora UNICUM), prof. Miljanka Simšič (predsednica Društva keramikov in lončarjev), mag. unikatnega oblikovanja Maruša Mazej in drugi ustvarjalci na področju umetniške keramike. Pogovor bo potekal o razstavi in nasploh sodobni umetniški keramiki, ki je na Slovenskem v zadnjih desetletjih doživela razcvet, saj omogoča različne načine oblikovanja skulptur, objektov in predmetov iz žgane gline.

Predstavili bomo tudi katalog razstave in spominsko razstavo Vladimirja Makuca v Galeriji Prešernovih nagrajencev v Kranju ter opozorili na prisotnost keramike v umetniški produkciji pri nas in v tujini.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri