Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave Nakit ostane – Dediščina naš najdragocenejši nakit

Gostovanje razstave Nakit ostane – Dediščina naš najdragocenejši nakit
Kdaj:
8 februar 2019 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-02-08T19:00:00+01:00
2019-02-08T20:30:00+01:00
Kje:
Koper
Pokrajinski muzej Koper

V petek, 8.2.2019, ob 19. uri ste prisrčno vabljeni v Pokrajinski muzej Koper, kjer bomo praznik kulture proslavili z odprtjem posebne razstave z naslovom Nakit ostane – Dediščina, naš najdragocenejši nakit.

Razstavo, ki bo v atriju muzeja na ogled do 7.4.2019, bosta odprla veleposlanica Republike Srbije njena ekselenca Zorana Vlatković in paroh II koprske pravoslavne cerkve Dejan Mandić.

Pričujoča razstava je plod sodelovanja Mestnega muzeja Beograda, Gorenjskega muzeja, Pokrajinskega muzeja Brežice, Pokrajinskega muzeja Koper in Pokrajinskega muzeja Tolmi.

Vsa dediščina je nastajala podobno kot nakit. Kamni od tu in tam, zlato iz slabo plačanih delovnih rok, oblika in lesk, ki sta odraz nakopičenega, od vsepovsod napaberkovanega in skrbno negovanega obrtnega znanja ter odnosa, ki nemalokrat meji na ljubezen – obrtnika do izdelka, lastnika do nakita, ki ga skrbno izbere in še skrbneje nosi ter hrani kot del osebnega zaklada.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri