Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Bohinjske planine pred štirimi desetletji

Odprtje razstave Bohinjske planine pred štirimi desetletji
Kdaj:
11 marec 2016 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-03-11T18:00:00+01:00
2016-03-11T19:30:00+01:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova ulica 15
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Bohinjske planine pred štirimi desetletji<!--:--> @ Muzej Tomaža Godca | Bohinjska Bistrica | Radovljica | Slovenija

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje fotografske razstave

Bohinjske planine pred štirimi desetletji

Fotografije stanov, majerjev in sirarjev v bohinjskih planinah leta 1975 in 1978

v petek, 11. marca 2016, ob 18. uri

v Muzeju Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica.

 

Drago Holynski je bil kot fotograf v Gorenjskem muzeju zaposlen od leta 1972 do 2007. Njegovo delo je obsegalo fotografiranje po naročilu kustosov na terenu in fotografiranje muzejskih predmetov v studiu,  velik del pa tudi preslikave starejših fotografij, dokumentov ter izdelava povečav za potrebe muzejskih razstav.

Etnologinja Gorenjskega muzeja Anka Novak je od šestdesetih let dalje raziskovala planšarstvo na Gorenjskem. Starodavna organizacija individualne paše, ki prevladuje v bohinjskih gorah, je še posebej pritegnil njeno pozornost. V planinah je veliko fotografirala sama, nekajkrat pa je povabila fotografa. Drago Holynski se ji je pridružil nekajkrat v letih 1975 in 1978. Tako so nastale razstavljene barvne fotografije, iz skeniranih diapozitivov 6×9 cm.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri