Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Marka Tuška

Odprtje razstave del Marka Tuška
Kdaj:
13 april 2023 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2023-04-13T19:00:00+02:00
2023-04-13T20:00:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova 7
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave del Marka Tuška[:] @ Prešernova hiša

Gorenjski muzej vas vljudno vabi na odprtje razstave del MARKA TUŠKA v četrtek, 13. aprila 2023, ob 19. uri v galerijo Prešernove hiše, Prešernova 7, 4000 Kranj.

Iz strokovnega teksta ddr. Damirja Globočnika:

Principe oblikovanja objektih slik Marka Tuška lahko povežemo s kolažno gradnjo, asemblažnimi postopki oziroma konstrukcijo/sestavljanjem celote iz različnih, vselej pa vsakomur dostopnih materialov, pri čemer velja opozoriti na podobnosti s t. i. objets trouvés (najdeni predmeti). Rezultat analitičnega, sistematičnega in tudi intuitivnega avtorjevega likovnega pristopa je harmonična celota, homogeno likovno telo – likovni ali slikovni objekt, ki ga je uveljavil visoki in pozni modernizem.   

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri