Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije

Odprtje razstave Dnevni metulji Slovenije
Kdaj:
6 maj 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-05-06T19:00:00+02:00
2016-05-06T20:30:00+02:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova ulica 15
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija

Ob pogledu  na metulja v letu se le redkim ne porodi občutek svobode in lahkotnosti bivanja. Pestrost barvnih odtenkov metuljevih kril in njihova krhkost nam vedno znova dopovedujeta, kako lepa in enkratna bitja so in kako vredna so našega občudovanja. Med sprehodi po naravi jih pogosto srečujemo in se sprašujemo o njihovih imenih in življenjskih okoljih ter načinih prehranjevanja. Mnoge zanimajo podatki o preobrazbi kot sestavnemu delu razmnoževanja metuljev ter o obdobju njihovega vsakoletnega pojavljanja.

Odgovore na del teh vprašanj boste lahko našli na razstavi fotografij dnevnih metuljev Slovenije, v Muzeju Tomaža Godca, Bohinjska Bistrica. Fotografije devetdesetih metulje bodo razvrščene po posameznih družinah in opremljene s spremljajočim tekstom. Avtor fotografij, Stanislav Čičerov, bo imel 3. 6. tudi predavanje o dnevnih metuljih Slovenije, ki bo še posebej posvečeno metuljem Bohinja.

Metulji so naši ljubki, vendar zaradi ogroženosti čedalje manj samoumevni sopotniki.

2.Zorica 2Navadni slezovček 1Mali cekinček 5Spreminjavi cekinček 4Admiral 6Dnevni pavlinček

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri