Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

ODPOVED Odprtje razstave “Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!” – Teden slovenske drame – 50 let

ODPOVED Odprtje razstave “Dogodek je tu, dogodek imate v mestu!” – Teden slovenske drame – 50 let
Kdaj:
27 marec 2020 @ 17:00 – 18:45 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-03-27T17:00:00+01:00
2020-03-27T18:45:00+01:00
Kje:
Grad Khislstein
Tomšičeva 44
4000 Kranj

Gorenjski muzej Vas skupaj z Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj vljudno vabi na odprtje razstave v petek, 27. marca 2020, ob 17. uri v grad Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj.

V Prešernovem gledališču v Kranju se bo na Svetovni dan gledališča, 27. marca, začel že 50. Teden slovenske drame. Isti dan bomo ob 17. uri v gradu Khislstein odprli pregledno razstavo posvečeno polstoletnemu festivalu.

Razstava nas bo popeljala v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa bo tudi vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej bodo predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali.

Pridite! Imamo dogodek!

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri