Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave in muzejski večer Fosili iz Kamnika

Kdaj:
22 januar 2013 @ 18:00 – 18:15 Europe/Ljubljana Časovni pas
2013-01-22T18:00:00+01:00
2013-01-22T18:15:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija

Vljudno vabljeni na odprtje razstave in muzejski večer FOSILI IZ OKOLICE KAMNIKA v torek, 22. januarja 2013, ob 18. uri v Mestni hiši, Glavni trg 4. Razstava popelje obiskovalca skozi zgodovino geoloških raziskav na s fosili izjemno bogatem območju Tunjiškega gričevja. Ohranile so se raznovrstne korale, morski ježki, polži, školjke, rastlinski ostanki, zobje rib, vretenca kitov in celo najstarejši morski konjički na Zemlji.

Na muzejskem večeru bodo avtorji, Edo Grmšek, dolgoletni mentor geološkega krožka »Kamenkost« iz OŠ Komenda Moste, dr. Jure Žalohar, dr. geoloških znanosti in profesor fizike na Gimnaziji Kranj, ter Tomaž Hitij, dr. dentalne medicine, predstavili svoje delo in predvsem svoje izjemne najdbe v kamen odtisnjenih odmrlih organizmov – fosilov.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri