Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Lubenski čpinarji

Odprtje razstave Lubenski čpinarji
Kdaj:
17 julij 2020 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-07-17T19:00:00+02:00
2020-07-17T20:00:00+02:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova 15
4264 Bohinjska Bistrica
[:SI]Odprtje razstave Lubenski čpinarji[:] @ Muzej Tomaža Godca

Lončarji iz Ljubnega, vasi v okolici Radovljice, so od 16. stoletja dalje izdelovali lončenino značilnih oblik, okrasja in barv. Ljubenski klobasniki, vrči in vrčki, čape, latvice in različne sklede so skrbno izdelani in prepoznavno očarljivo okrašeni. V Gorenjskem muzeju hranimo najdragocenejšo zbirko Ljubenske lončenine pri nas, najlepši primeri pa bodo na ogled na tokratni razstavi.

Vabljeni na odprtje razstave Spominjamo se Lubenskih čpinarjov – Ljubenski lončarji in njihov izdelki v petek, 17. 7. 2020, ob 19. uri v Muzej Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.

Zaradi ohranitve vašega in našega zdravja je uporaba zaščitne maske obvezna. Hvala za razumevanje!

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri