Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Morjá široka cesta

Odprtje razstave Morjá široka cesta
Kdaj:
7 februar 2019 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-02-07T18:00:00+01:00
2019-02-07T19:30:00+01:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova 7
4000 Kranj

Vljudno vabljeni na odprtje razstave

Morjá široka cesta

Ilustracije Prešernovih pesmi Kaje Urh, Maruše Štibelj in Veronike Vesel Potočnik

na predvečer Slovenskega kulturnega praznika

v četrtek, 7. februarja 2019, ob 18. uri v

Prešernovi hiši v Kranju.

Tri kranjske umetnice mlajše generacije Veronika Vesel Potočnik, Kaja Urh in Maruša Štibelj z osebnim likovnim pristopom predstavljajo svoja občutja ob izbranih pesmih Franceta Prešerna. Na razstavi bodo predstavljene originalne ilustracije, ki smo se jih v Gorenjskem muzeju ob okrogli 170. obletnici smrti odločili zbrati v posebno knjižno izdajo, ki bo po promocijski ceni na dan otvoritve in cel kulturni praznik na voljo ekskluzivno v Prešernovi hiši v Kranju.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri