Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos – industrijska dediščina Gorenjske

Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos – industrijska dediščina Gorenjske
Kdaj:
16 november 2016 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-11-16T18:00:00+01:00
2016-11-16T19:00:00+01:00
Kje:
Slamnikarski muzej Domžale
Kajuhova cesta 5
1230 Domžale
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Naše tovarne, naš ponos - industrijska dediščina Gorenjske<!--:--> @ Slamnikarski muzej Domžale | Domžale | Domžale | Slovenija

Vljudno Vas vabimo na odprtje skupne razstave gorenjskih muzejev NAŠE TOVARNE, NAŠ PONOS – INDUSTRIJSKA DEDIŠČINA GORENJSKE, ki bo v sredo, 16. novembra 2016 ob 18. uri v Slamnikarskem muzeju Domžale, Kajuhova 5.

Razstavo bo slavnostno odprl župan Občine Domžale, Toni Dragar.

Razstava bo na ogled do 30. decembra.

Sedem gorenjskih muzejev se je združilo v novem projektu, katerega rezultat ni le skupinska razstava o gorenjski industrijski dediščini s predstavitvijo poglavitnih gorenjskih tovarn, temveč tudi medsebojno sodelovanje in izmenjava bogatega gradiva tega vsebinskega področja. Skupinska razstava Naše tovarne, naš ponos bo potovala po glavnih gorenjskih mestih in se jeseni oglasila tudi v Domžalah. Koordinator projekta je Gorenjski muzej Kranj, poleg našega muzeja, ki deluje v okviru Kulturnega doma Franca Bernika Domžale, pa so sodelujoči še Loški muzej Škofja Loka, Gornjesavski muzej Jesenice, Medobčinski muzej Kamnik, Muzeji radovljiške občine in Tržiški muzej.

Na razstavi so v besedi, sliki in s predmeti predstavljene izbrane tovarne iz sedmih področij Gorenjske, ki so jo na svojstven način zaznamovale skozi desetletja industrijskega razvoja. Njihov časovni, krajevni in družbeni prikaz smo ujeli v kratkem filmu ter v tiskanem katalogu, kjer so poleg opisov izbranih gorenjskih tovarn objavljeni seznami gorenjskih industrijskih podjetij po posameznih gospodarskih panogah.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri