Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 17 aprila 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pa jo imamo, svojo državo!

Odprtje razstave Pa jo imamo, svojo državo!
Kdaj:
25 junij 2021 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-06-25T18:00:00+02:00
2021-06-25T19:00:00+02:00
Kje:
Dom Joža Ažmana
Bohinjska Bistrica
[:SI]Odprtje razstave Pa jo imamo, svojo državo![:] @ Dom Joža Ažmana

Ob 30. obletnici vojne za Slovenijo in razglasitvi samostojne države Gorenjski muzej, Občina Bohinj in OZVVS Zgornja Gorenjska pripravljajo razstavo z naslovom Pa jo imamo, svojo državo! Otvoritev razstave bo 25. junija 2021, ob 18. uri, ob slovesnosti pred Kulturnim domom Joža Ažmana v Bohinjski Bistrici.

Ali veste, kje v Bohinju so bila tajna skladišča orožja? Kje vse so Bohinjci branili naše meje? Kako velik je bil pomen Gorenjske in Bohinjcev? Kako so izgledale vojaške uniforme?

Z razstavo, ki prikazuje nastanek TO na Gorenjskem ter najpomembnejše vojne dogodke na Zgornjem Gorenjskem (Radovljica, Jesenice, Kranjska gora, Bled) in še posebej v Bohinju, se poklanjamo naši državi in ji vzklikamo: »Vse najboljše, moja domovina!« Vabljeni, da obudite spomine na dogodke, ki so bili temelj našega osamosvajanja pred tremi desetletji! V Bohinju bodo še enkrat pokazali, da zgodovine brez njih ni.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri