Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Rado in Ksenja Hribar

Odprtje razstave Rado in Ksenja Hribar
Kdaj:
1 september 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-09-01T19:00:00+02:00
2016-09-01T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Rado in Ksenja Hribar<!--:--><!--:en-->Exhibition opening Rado and Ksenja Hribar<!--:--> @ Mestna hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

Vljudno vabljeni na odprtje razstave Rado in Ksenja Hribar v četrtek, 1. septembra 2016, ob 19. uri v Galerijo Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

Razstava bo na ogled do konca septembra.

Usoda Rada in Ksenje Hribar povezuje dvig in zaton meščanskih družin Gorup in Hribar. Na razstavi ilustriramo njihov gospodarski pomen, njihove darove slovenskemu narodu, ambiciozno prenovo gradu Strmol, umor zakoncev Hribar, izkop njunih posmrtnih ostankov, pokop, rehabilitacijo in počastitev.

Njuno pot doma in po svetu tlakujejo številni slovenski natisi romana Draga Jančarja To noč sem jo videl in prevodi v tuje jezike, ki jih bo kmalu več kot dvajset.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri