Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Vzemi si čas…

Odprtje razstave Vzemi si čas…
Kdaj:
28 november 2019 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-11-28T18:00:00+01:00
2019-11-28T19:00:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj

Vljudno vabljeni na odprtje razstave VZEMI SI ČAS v četrtek, 28. novembra 2019, ob 18. uri v Mestni hiši, Glavni trg 4.

Na razstavi bodo predstavljene številne ure, ki jih hranijo v Gorenjskem muzeju, razstavna zgodba pa nas bo vodila skozi zgodovinski čas in prostor. Kako so ljudje nekoč dojemali čas? Sprva so čas doživljali skozi spremembe v naravi, danes nam ga merijo ure. Ura kot predmet je eden najstarejših izumov.

Naj vas ure iz zbirk Gorenjskega muzeja popeljejo v preteklost, ko je bil urar še cenjen in uporaben obrtnik, v čase, ko ura ni bila le dekorativni element, ampak statusni simbol. Danes še nosite zapestno uro, ali raje času sledite na mobilnem telefonu?

Foto: Stenska »Jakčeva« ura, Schwarzwald, ok. 1870 (foto: Anamarija Dimovska)

Hvala, ker si boste VZELI ČAS za obisk razstave!

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri