Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev knjige Zgodovina medicine na Slovenskem

Predstavitev knjige Zgodovina medicine na Slovenskem
Kdaj:
17 april 2018 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-04-17T19:00:00+02:00
2018-04-17T20:30:00+02:00
Kje:
Ullrichova hiša
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
[:SI]Predstavitev knjige Zgodovina medicine na Slovenskem[:] @ Ullrichova hiša | Kranj | Slovenija

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige prof. dr. Zvonke Zupanič Slavec, dr. med.

ZGODOVINA ZDRAVSTVA IN MEDICINE NA SLOVENSKEM

v torek, 17. aprila 2018, ob 19. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.

Enciklopedično spisana monografija zapolnjuje vrzel v slovenski zgodovini medicine, zdravstva in farmacije. Delo zdravnice in zgodovinarke medicine  z ljubljanske medicinske fakultete ohranja zanamcem izjemen trud zdravstvenega osebja in celotne družbe za reševanje življenj in boljšanje zdravstvenega stanja. Prikazuje silen obseg opravljenega kurativnega, preventivnega in rehabilitacijskega dela z bolniki, zgoščeno pa tudi pedagoške in raziskovalne dejavnosti predvsem v osrednji Sloveniji. V knjižni prikaz so vpeti tudi vsi presežki celotnega slovenskega prostora.

Izšli sta prvi dve knjigi z nad 950 stranmi (A4), opremljeni z nad 2200 slikovnimi prilogami. Prva knjiga je naslovljena »Medicina skozi čas, javno zdravstvo in farmacija«, druga »Kirurške stroke, ginekologija in porodništva«, tretja pa »Internistične stroke, psihiatrija, zobozdravstvo«. Slednja bo izšla prihodnje leto.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri