Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Blagoslovljeni in prekleti – grad Turn v Potočah in njegovi zadnji lastniki

Odprtje razstave Blagoslovljeni in prekleti – grad Turn v Potočah in njegovi zadnji lastniki
Kdaj:
10 april 2018 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-04-10T19:00:00+02:00
2018-04-10T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija

V torek, 10. aprila 2018, ob 19. uri vljudno vabljeni na odprtje razstave Blagoslovljeni in prekleti – grad Turn v Potočah in njegovi zadnji lastniki v Stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Z razstavo odstiramo nekaj poglavij iz zgodovine slovenskega plemstva. Ali sta Oton Detela st., drugi slovenski deželni glavar za Kranjsko in njegov sin Oton ml., tudi pomemben slovenski  veljak, pozabljena, ker so Otona ml. z družino izgnali kot Nemca in sta z ženo umrla februarja 1946 v taborišču v Mariboru? Kam je šla kulturno-zgodovinska dediščina in drugo premoženje z gradu Turn? Kako, da denacionalizacijski postopki po več kot 25 letih še niso zaključeni?

Hodnik na Turnu

Oton ml. in Magdalena Detela ter Karl in Elza Palm pred gradom Turn.

 

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri