Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Razstava Lirika črte gostuje v Ajdovščini

Razstava Lirika črte gostuje v Ajdovščini
Kdaj:
19 februar 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-02-19T19:00:00+01:00
2016-02-19T20:30:00+01:00
Kje:
Pilonova galerija Ajdovščina
Prešernova ulica 3
5270 Ajdovščina
Slovenija
<!--:SI-->Razstava Lirika črte gostuje v Ajdovščini<!--:--> @ Pilonova galerija Ajdovščina | Ajdovščina | Upravna enota Ajdovščina | Slovenija

Razstava je nastala v sodelovanju vseh muzejev, ki delujejo na Gorenjskem: Gorenjski muzej, Medobčinski muzej Kamnik, Loški muzej Škofja Loka, Tržiški muzej, Muzeji radovljiške občine in Gornjesavski muzej.

Na tokratni razstavi se predstavlja galerijska in umetnostno zgodovinska dejavnost, ki deluje v vseh muzejih. Kustosi za umetnostno zgodovinsko stroko in galerijske dejavnosti so se odločili, da bodo za projekt izbrali motiviko in osnovno ploskev (nosilec), ki sta prisotna v vseh enotah, in s tem začrtali pot predstavitvi, ki so jo naslovili Lirika črte. Predstavljamo namreč dela na papirju, a tehnika pri tem nima bistvene vloge. Razstava ponuja v tehniki raznovrstna dela pomembnih slovenskih umetnikov, ki so tako ali drugače prispevali v galerijske fonde posameznih muzejev, hkrati pa z motiviko figure začrtuje rdečo nit razstave.

Gorenjski muzej se na razstavi predstavlja s fotografijami Janeza Marenčiča.

Galerija Mihe Maleša, ki deluje v okviru Medobčinskega muzeja Kamnik, se predstavlja z deli Mihe Maleša in Karla Zelenka.

Loški muzej Škofja Loka se predstavlja z deli Ive Šubica in Franceta Miheliča.

Gornjesavski muzej Jesenice se predstavlja z Jeseniškim ciklom Božidarja Jakca.

Šivčeva hiša – Muzeji radovljiške občine se predstavlja z ilustracijami različnih avtorjev, ki jih hranijo v svojih zbirkah.

Tržiški muzej se predstavlja z deli Davida Premrla.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri