Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 13 aprila 2024

Scroll to top

Top

Filmski večer Zora Prešernega Kranja

Filmski večer Zora Prešernega Kranja

Zaradi izjemno velikega zanimanja vas še enkrat vabimo na projekcijo filma

ZORA PREŠERNEGA KRANJA

v torek, 19. marca 2024, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42. 

Igrano-dokumentarni film ZORA PREŠERNEGA KRANJA govori zgodbo o Črtomirju Zorcu, ki si je v zanosu občudovanja pesnika Franceta Prešerna prizadeval, da bi mesto Kranj dobilo spominski muzej, velikanski pesnikov spomenik in da bi se Prešernovi posmrtni ostanki ohranili v Kranju. Boril se je, da Kranj postane Prešernovo mesto. Vendar, pot do tja je bila dolga in polna preprek. Film je nastal v koprodukciji Gorenjskega muzeja in Feguš filma. 

 

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri