Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Gostovanje razstave o kranjski družini Mayr

Gostovanje razstave o kranjski družini Mayr

Gornjesavski muzej Jesenice, Gorenjski muzej in Zgodovinski arhiv Ljubljana vas vljudno vabijo na ogled razstave Kranjska rodbina Mayr v luči arhivskih dokumentov in muzejskih predmetov v Liznjekovi domači v Kranjski gori. Razstava bo na ogled od 28. marca do 12. maja.

Avtorici mag. Monika Rogelj in Marija Kos na razstavi predstavljata eno vodilnih kranjskih meščanskih družin. Njeni člani so se v 19. in 20. stoletju izkazali predvsem kot uspešni podjetniki, pivovarji in gostilničarji, pa tudi v javnem in društvenem življenju. V kranjski gori so imeli svojo počitniško hišo. Tu je eden zadnjih potomcev Mayrjeve rodbine, filmski režiser Boštjan Hladnik, že kot dijak predvajal filme domačinom in posnel svoj prvi amaterski film z naslovom Deklica v gorah.

Vstop in ogled razstave je brezplačen. Za 25. aprila pa napovedujemo muzejski večer ob 18. uri.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri