Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Nikolaja Beera

Odprtje razstave del Nikolaja Beera

Vljudno vabljeni na odprtje pregledne razstave slik in risb

akademskega slikarja Nikolaja Beera.

Razstavo bomo odprli v torek, 29. marca 2022 ob 18. uri, v Mestni hiši v Kranju.

Predstavitev kataloga z besedili dr. Leva Menašeja, Irme Brodnjak Firbas in ddr. Damirja Globočnika in vodenje po razstavi bo 21. aprila 2022.

Dela Nikolaja Beera bodo na ogled v Galeriji in Stebriščni dvorani v Mestni hiši v Kranju do 8. maja 2022.

Odlomek iz spremnega besedila Irme Brodnjak Firbas: Ko govorimo o oblikovnih vidikih Beerovega slikarstva, je potrebno izpostaviti njegovo spontano in zgoščeno risbo, ki v svojem ekspresivnem izrazu zelo uspešno podpira motivne plati umetnikove ustvarjalnosti. Pomemben formalni element, ki ga umetnik nevsiljivo vključi v svoje kompozicije, je pogosto tudi njegov rokopis, s katerim v obliki citatov ali aforizmov povzema naslikano oziroma z nami deli lasten miselni tok, ki ga spremlja in vodi med ustvarjalnim procesom. Ob teh zapisih naj spomnimo še na umetnikove slikarske začetke, saj se je kot mladostnik s slikanjem prvič srečal, ko je slikal napise na pogrebne kočije, kot je to bila navada v protestanskih krajih, od koder umetnik izvira.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri