Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave In ti mi boš krvava tekla

Odprtje razstave In ti mi boš krvava tekla

Vljudno vabljeni na odprtje gostujoče razstave Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica
»IN TI MI BOŠ KRVAVA TEKLA« v petek, 2. oktobra 2015, ob 19. uri v Muzej Tomaža Godca, Zoisova 15, Bohinjska Bistrica.
Črno-bele razglednice z vojno tematiko so nastale leta 1917 in so delo znamenitega madžarskega fotografa Rudolfa Balogha. Čisti izkupiček od prodaje razglednic je bil namenjen vdovam in sirotam padlih vojakov na soški fronti.
Ob tem dogodku bomo v Bohinju pozdravili tudi projekt Pot Miru, ki od Alp do Jadrana povezuje območja in ljudi ter bogato kulturno in naravno dediščino vzdolž nekdanje soške fronte.

Razstavo je zasnoval in oblikoval bibliotekar mag. Jure Sinobad.

VLJUDNO VABLJENI

Utrinki z odprtja razstave:

007b 018a 026b

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri