Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Mednarodni festival likovnih umetnosti 2021

Odprtje razstave Mednarodni festival likovnih umetnosti 2021

Vabljeni na 10. mednarodni likovni festival na temo urbani pejsaž – razumeti naturo, na katerem sodelujejo 104 avtorji iz 26 držav.

Osrednja razstava je posvečena Zoranu Mušiču in Toshihiru Hamanu.
Na festivalu bo razstavljeno preko 300 likovnih del – slikarskih, kiparskih, grafičnih, instalacijskih, fotografskih in video del. 

Glavno odprtje pa bo 1. oktobra ob 17. uri v starem mestnem jedru Kranja, Glavni trg. 

Letošnjo nagrado na temo festivala je Zveza društev slovenskih likovnih umetnikov podelila družini Zelenko – Karlu Zelenku, Roku Zelenku in Nini Zelenko. Ob tem bomo razstavili avtorje, ki so bili nagrajeni na mednarodno uveljavljenih likovnih manifestacijah, Prešernove nagrajence in bivše nagrajence našega festivala. Posebno pozornost namenjamo osrednji mednarodni razstavi, ki bo postavljena v prostorih Gorenjskega muzeja in nas bo seznanila z umetniško pahljačo avtorjev iz prostora Alpe – Jadran in Evrope. Predstavili bomo tudi mednarodni fotografki in video izbor. Veliko pozornost bomo namenili edukativnim prijemom z delavnicami in javnimi vodstvi, ki jih bomo organizirali v času festivala.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri