Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Žehta – Kako so prali perilo pred nakupom pralnega stroja?

Odprtje razstave Žehta – Kako so prali perilo pred nakupom pralnega stroja?

Vljudno vabljeni na odprtje razstave

ŽEHTA: Kako so prali perilo pred nakupom pralnega stroja?
v petek, 27. septembra 2019, ob 17. uri v Muzeju Tomaža Godca v Bohinjski Bistrici.

Razstava bo na ogled do konca januarja 2020.

Gostujoča razstava Gornjesavskega muzeja Jesenice, ki smo jo v Kranju gostili leta 2017, sovpada z našimi prizadevanji za oblikovanje zbirke sredstev za pranje in higieno in našo zbirko spodnjega perila. Njihovo razstavo smo dopolnili s predmeti in kosi oblačil iz zbirke Gorenjskega muzeja, da opozorimo na to nekdaj fizično zahtevno opravilo in njegov pomen za takratni način življenja pred uvedbo pralnih strojev.

Utrinki z odprtja razstave:

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri