Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Podaljšanje razstave Življenje v glini

Podaljšanje razstave Življenje v glini

Z veseljem sporočamo, da je razstava Življenje v glini podaljšana do 30. septembra. Če si jo še niste ogledali, VLJUDNO VABLJENI!

Gorenjski muzej v Kranju je v četrtek, 18. julija 2013, ob 19. uri odprli gostujočo razstavo Življenje v glini – Neolitska umetnost na tleh Beograda. Razstavo sta v Mestnem muzeju Beograd pripravila Bisenija Petrović, Miloš Spasić za razstavišče Konak kneginje Ljubice. To je že drugo uspešno gostovanje v zadnjih dveh letih med Gorenjskim muzejem in Mestnim muzejem Beograd.

Utrinki z odprtja:

Katalog razstave

Razstava Življenje v glini prvič v celoti predstavlja reprezentativno zbirko neolitske figuralne plastike. Pretekla so tisočletja, odkar je neolitski človek s svojimi spretnimi prsti oblikoval glino in vdahnil življenje svojim bogovom, prednikom, čuvajem…

Neolitska figuralna plastika je prva umetnost na tleh današnjega Beograda. Kipci govorijo glasno zgodbo prazgodovinskega vsakdana in izražajo igro boja preživetja, kljub temu, da na prvi pogled nemo molčijo. Z razstavo je za trenutek osvobojen njihov šepet, nasmeh ter neodločno in sramežljivo gibanje.

Vsebina razstave

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri