Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Boštjan Gunčar

Odprtje razstave Boštjan Gunčar

Vabimo Vas na odprtje pregledne razstave fotografij BOŠTJANA GUNČARJA, cikli fotografij Dovžanova soteska, Detajl, Drog, Vrv.

Odprtje bo v četrtek, 5 marca 2020, ob 18. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju.

Razstava bo na ogled do 30. marca 2020.

Iz strokovnega teksta kustosa razstave ddr. Damirja Globočnika:

Med domače fotografe, ki so se načrtno posvetili aktu v fotografiji, spada tudi Boštjan Gunčar. V več kot treh desetletjih so se na njegovih fotografijah zvrstili različni pristopi do fotografiranja golega ženskega telesa. Zasledimo lahko študije v ateljeju in fotografiranje v naravnem okolju. Fotografa zanima mladostna lepota ženskega telesa, ki je na fotografijah praviloma idealizirano. Zato njegove fotografije lahko uvrstimo tudi v zvrst t. i. lepega akta. Med pionirji, začetniki te zvrsti, velja omeniti Toneta Stojka in Boga Čerina.

VLJUDNO VABLJENI

Utrinki z odprtja:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri