Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Urica poezije v Vrbi; gost Janez Premk

Urica poezije v Vrbi; gost Janez Premk
Urednik

V torek, 21. maja 2013, mineva 74 let od razglasitve Prešernove rojstne hiše v spominski muzej.

Letošnje leto smo v Vrbo povabili pesnika Janeza Premka. Janez Premk je pesnik že več kot pol stoletja. Rojen je bil leta 1939 v Beogradu; šolal se je v Ljubljani; pesni od dijaških let. Po poklicu je pravnik, po duši pesnik. Prva pesniška zbirka, Pesmi, mu je izšla pri Mladinski knjigi že leta 1969. Sledil je niz zbirk: Čaščenje (1988), Masada (1990), Podobe in spevi (1993), Mrtvo morje (1996), Spominčice (1998), Magnetna gora (2001), Medprostori (2004)… Pred kratkim je izšla njegova trinajsta pesniška zbirka Izročilo.

Branje poezije in pogovor z avtorjem bodo z glasbo popestrili Fanika Križaj, ter Eva in Janez Premk mlajši.

Vljudno vabljeni v Vrbo v torek, 21. maja 2013, ob 17. uri.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri