Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Podobe nekdanjega Kranja

Odprtje razstave Podobe nekdanjega Kranja
Kdaj:
14 april 2022 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-04-14T19:00:00+02:00
2022-04-14T20:00:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave Podobe nekdanjega Kranja[:] @ Mestna hiša

Nadaljujemo s ciklom razstav Podobe nekdanjega Kranja. Naslednjo razstavo odpiramo v četrtek, 14. aprila 2022, ob 19. uri v Mestni hiši v Kranju. Tokratna razstava bo posvečena obdobju velikih arheoloških izkopavanj v Kranju, med leti 1960 in 1972. 

Kranj že več kot stoletje živi z utripom arheologije, ki odstira vedno nove podobe iz njegove preteklosti. Nič pa ni srčike Kranja zaznamovalo tako kot izkopavanja obsežnega grobišča okoli župne cerkve na Glavnem trgu. Grobišče nas preko stoletij povezuje z nekdanjimi Kranjčani in samimi pričetki Kranja, kot ga poznamo danes. Arheologi so ga raziskovali v več etapah med letoma 1953 in 2013. Gorenjski muzej hrani zbirko fotografij izkopavanj v 60-ih in 70-ih letih, ki imajo neizmerno dokumentarno vrednost, hkrati pa pričajo tudi o utripu Kranja v tem času in njegovih prebivalcih. Vabljeni na ogled izbora teh fotografij, ki bodo razstavljene v nadaljevanju cikla razstav Podobe nekdanjega Kranja.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri