Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave »Slovenci, Slovenke! Takoj na delo za obnovo domovine!«

Odprtje razstave »Slovenci, Slovenke! Takoj na delo za obnovo domovine!«
Kdaj:
7 april 2022 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2022-04-07T19:00:00+02:00
2022-04-07T20:00:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova 7
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave »Slovenci, Slovenke! Takoj na delo za obnovo domovine!«[:] @ Prešernova hiša

Vljudno vabljeni na odprtje razstave, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 19. uri v Prešernovi hiši v Kranju.

Razstava in katalog bosta osvetlila prvo desetletje po koncu druge svetovne vojne v Sloveniji. Vsakdanje življenje prebivalstva v negotovih razmerah odslikavajo številni zasebni dokumenti in predmeti iz zbirk Gorenjskega muzeja, časopisna poročila in kratek dokumentarni film, posnet na Gorenjskem.

To je bil čas evforične graditve nove države, revolucionarnih sprememb, zaznamovan z izjemno delavno generacijo, sposobno velikih žrtev. Udarniško delo je zajelo večino prebivalstva, zlasti mladino in delavski razred, delovne brigade so odhajale na gradbišča po Sloveniji in Jugoslaviji, industrijski delavci so tekmovali v preseganju proizvodnje. V umetnosti so bila edina sprejemljiva in cenjena dela tista, ki so nosila ideološka in poučna sporočila.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri