Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Druga razstava v nizu Kdor ustvarja, slabo ne misli – Komorni pevski zbor Mysterium

Druga razstava v nizu Kdor ustvarja, slabo ne misli – Komorni pevski zbor Mysterium
Kdaj:
17 marec 2016 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-03-17T19:00:00+01:00
2016-03-17T20:00:00+01:00
Kje:
grad Khislstein
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Druga razstava v nizu Kdor ustvarja, slabo ne misli - Komorni pevski zbor Mysterium<!--:--> @ grad Khislstein | Kranj | Kranj | Slovenija

Kulturno društvo Mysterium Kranj je bilo ustanovljeno leta 2005, ima tudi status društva v javnem interesu na področju kulture. Sredstva za delovanje pridobiva na javnih razpisih MO Kranj, Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti ter v obliki donacij. V 10 letih njegovega delovanja so si predsedniško štafeto podali mag. Matjaž Frelih, Ajda Valher in trenutna predsednica Olga Vrhunc.

Člani društva z ljubiteljskim delovanjem uresničujejo javni interes na področju kulture. Od začetka pod okriljem društva deluje Komorni pevski zbor Mysterium pod strokovno-umetniškim vodstvom soustanoviteljice in dirigentke Urške Štampe, leta 2011 pa bil ustanovljen še Dekliški pevski zbor Evelin, ki deluje po vodstvom prof. gl. Eve Čeh. Društvo prireja tudi Poletne pevske delavnice vokalne glasbe, namenjene vsem ljubiteljem petja, ter zborovsko-dirigentske delavnice s priznanimi gostujočimi predavatelji iz tujine.

Zbor na različnih tekmovanjih doma in v tujini posega po najvišjih priznanjih, na državnem zborovskem tekmovanju Naša Pesem 2014, ki se ga je udeležil prvič, mu je do zlatega priznanja zmanjkala le ena točka. V desetih letih delovanja je zbor prejel kar nekaj zlatih priznanj: leta 2009 dve zlati priznanji na mednarodnem tekmovanju SLOVAKIA CANTAT, leta 2012 zlato priznanje na regijskem tematskem koncertu Sozvočenja ter zlato priznanje na regijskem tekmovanju leta 2013. Istega leta se je zbor na posebno povabilo organizatorjev kot demonstracijski zbor udeležil mednarodne pevske delavnice CHORALP Briançon v Franciji, kjer se je predstavil tudi z odmevnimi samostojnimi koncerti. Leta 2014 je nastopil na jubilejnem XXX. Chopinovem festivalu v Avstriji.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri