Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Razstava 111 let Glasbene šole Kranj

Razstava 111 let Glasbene šole Kranj
Kdaj:
5 november 2020 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-11-05T18:00:00+01:00
2020-11-05T19:00:00+01:00
Kje:
Grad Khislstein
Tomšičeva 44
4000 Kranj
[:SI]Razstava 111 let Glasbene šole Kranj[:] @ Grad Khislstein

V sodelovanju z Glasbeno šolo Kranj Vas vljudno vabimo na ogled razstave 111 let Glasbene šole Kranj od četrtka, 29. oktobra 2020 dalje v gradu Khislstein v Kranju, Tomšičeva 44. 

V letu 1909 leti je kranjska čitalnica dala pobudo za ustanovitev glasbene šole. Ustanovni sestanek je bil septembra v gimnazijski telovad­nici,  pouk se je začel že decembra istega leta. Tako je bila »Glasbena šola v Kranju« prva in vrsto let tudi edina izobraževalna glasbena ustanova na Gorenjskem. 

Šoli, ki že več kot stoletje skrbi za glasbeno ustvarjalnost najmlajših, za neštete nastope in prireditve v Kranju in okolici, pa tudi za vsakdanji otroški vrvež v starem mestnem jedru, se bomo z razstavo ob zanimivem jubileju – 111 letnici,  poklonili tudi v Gorenjskem muzeju.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri