Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Gorenjska 1991 – 2016; 25 let v luči muzejskega gradiva

Odprtje razstave Gorenjska 1991 – 2016; 25 let v luči muzejskega gradiva
Kdaj:
13 oktober 2016 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-10-13T18:00:00+02:00
2016-10-13T19:30:00+02:00
Kje:
grad Khislstein
Tomšičeva ulica 44
4000 Kranj
Slovenija

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje osrednje letošnje muzejske razstave v gradu Khislstein Gorenjska 1991 – 2016; 25 let v luči muzejskega gradiva. Odprtje bo v četrtek, 13. oktobra 2016, ob 18. uri v gradu Khislstein.

Razstava bo na ogled do konca maja 2017.

V Gorenjskem muzeju že več kot tri desetletja sprotno spremljamo dogajanje na Gorenjskem in zbiramo aktualne predmete, drobni tisk in fotografsko dokumentacijo. Iz množice gradiva na terenu odbiramo tisto, za katero menimo, da na različnih področjih življenja najbolje označuje prostor, čas in dogajanje tega trenutka. Seveda je zaradi pomanjkanja zgodovinske distance tako zbrane muzealije po določenem času in na podlagi novih spoznanj potrebno ponovno ovrednotiti.

Obdobje od razglasitve samostojne države Republike Slovenije je bilo tudi za Gorenjsko čas velikih sprememb, kar nam lahko ilustrira v tem času zbrano muzejsko gradivo sodobnosti. Namen razstave je muzejski pogled na posamezne teme, kolikor nam to omogoča raznolikost predmetov. Predstavljamo posamezne dogodke, glavne spremembe in razvojne procese, ki so najbolj zaznamovali življenje prebivalcev Gorenjske. Izpostavljamo uspehe, odkrivamo posebnosti in opozarjamo na probleme. Razstava je tudi neke vrste vpogled v nastajanje muzejske zbirke sodobnosti in kaže na pomen ohranjanja aktualnih predmetov kot zanimivih pričevalcev za zgodovino.

VLJUDNO VABLJENI

gorenjska 25 let_logo

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri